DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Leclerc: Nehéz lesz, de a harmadik hely a célunk

Elérhetőnek érzi a konstruktőri bronzérmet a Ferrari monacói pilótája, de tudja, hogy ez a riválisok teljesítményétől is függ. Arról is beszélt, hogy tanulni szeretne isztambuli hibájából.

Bár igen harmatos a Ferrari 2020-as szezonja a Formula-1-ben, a Török Nagydíjon elért harmadik és negyedik helyük révén váratlanul elérhető közelségbe került számukra a konstuktőrök között a bronzérem: ugyan még mindig hatodik helyen állnak a tabellán, de lemaradásuk már csak 24 pont a harmadik Racing Pointtól (a McLaren és a Renault van még közöttük). Amikor Charles Leclerc-t arról kérdezték a bahreini sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett –, hogy elérhetőnek érzi-e ezt, így felelt a monacói:

leclerc-ferrari-isztambul



„Egyértelműen ez a cél, de ha reálisan nézzük, akkor nagyon-nagyon nehéz lesz. Három tökéletes hétvégére lesz szükségünk, ezért magunkra kell koncentrálnunk, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e vagy sem. Úgy gondolom, nyilván ez attól függ majd, hogy mi milyen munkát végzünk, s hogy a riválisok mennyire lesznek kiegyensúlyozottak a következő három hétvégén.”

Leclerc két hete a hajrában dobta el az isztambuli dobogót: a második helyért harcolt Sergio Perezzől, amikor elvétette az utolsó kanyarok egyikét, s így még csapattársa, Sebastian Vettel is befért. A rontásért és az azt követő kifakadásáért Arany Tapír-díjat is kapott a ferraris, aki elmondta: tanulni szeretne a történtekből.

„Visszanézve ez két dolgon múlt. Egyfelől túl optimista voltam és elvétettem a fékpontot: nem sokkal, de ahhoz épp eléggé, hogy elrontsam a kanyart. Másfelől pedig szerintem elég piszkos volt az autó, s próbáltam a tükörben tájékozódni, de nem láttam semmit mögöttem. Végül is többet benne kellett volna hagynom, pedig már Sergio előtt voltam a féktávon. Ennyi, előfordul az ilyen, tanulni fogok belőle, és remélhetőleg többet nem fordul elő.”

A fiatal pilótának keserédes emlékei vannak egyébként Bahreinből, hiszen tavaly kis híján megnyerte második ferraris versenyét, mielőtt műszaki gondok miatt hátraesett a Mercedesek mögé. Leclerc ennek ellenére bizakodó a mostani hétvégét megelőzően, hiszen elmondása szerint tavaly és azt megelőzően is rendre versenyképes volt a Scuderia a sivatagi helyszínen.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: