DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Russell reméli, fejfájást okozott Wolffnak – már 2021-re is

Bár a hétvégén remeklő britnek szerződése van a következő F1-es szezonra is a Williamsszel, ahogy Valtteri Bottasnak is a Mercedesszel, bízik benne, hogy teljesítménye elgondolkodtatja Toto Wolffot.

Kiválóan sikerült George Russell mercedeses vendégszereplése a Formula-1-es Szahíri Nagydíjon: a pole-ról mindössze 26 ezredmásodperccel maradt le, a versenyen pedig simán vezetett csapata bokszutcai malőrjéig. Bár végül a hajrában érzékelt defektje miatt Valtteri Bottas mögött ért célba, a brit összességében meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint a finn, tette mindezt ráadásul úgy, hogy a hétvégén vezette először a W11-est.

russell-bottas-mercedes-szahir-1



Russell reméli, hogy a bahreini teljesítménye igazolta, hogy megérte a Mercedesnek támogatnia őt: „A legjobb módszer, ha a pályán „beszélek”. Ez egy teljesítmény-alapú iparág, és remélem, ez a hétvége megszilárdította a rólam alkotott véleményeket. A Mercedes 2016 vége óta támogatom engem, közelről követték a teljes pályafutásomat. Remélhetőleg ez egy újabb lépcsőfok volt.”

Russellnek 2021-re is szerződése van a Williamsszel, ahogy Bottasnak is a Mercedesszel, míg Lewis Hamiltonnak ugyan nincs még aláírt kontraktusa, de a várakozások szerint csak idő kérdése, hogy vele is megállapodjanak. A fiatal brit ennek ellenére bízik benne, hogy elgondolkodtatta a szahíri szereplése Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét – és nem is csak egy potenciál 2022-es előléptetés kapcsán:

„Ez egy nagyszerű hétvége volt arra, hogy megerősítsük, hogy talán elég jó munkát végzünk idén a Williamsnél. Toto szempontjából remélem, fejfájást okoztam neki, nem is csak 2022-re, hanem talán már hamarabb is” – idézi szavait az Autosport.com szaklap.

Maga Wolff egyébként a vasárnapi futam után úgy fogalmazott, hogy 2021-re megvan a párosuk Hamilton és Bottas személyében, a jövőt illetően viszont nem zárta ki, hogy Russell akár a hétszeres világbajnok csapattársa lehet – még ha ez „őrült menetet” is jelentene a csapat számára. Mindeközben pedig az a pletyka is felmerült, hogy a Red Bull is érdeklődik Russell iránt, ami viszont lehet, hogy lépéskényszerbe hozhatja a Mercedest.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: