DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ezt gondolja Leclerc Vettelről és Hamiltonról

Csapattársa gyenge szereplésében közrejátszhat az is, hogy jövőre elhagyja a Ferrarit – vélekedik Charles Leclerc, aki a hétszeres világbajnokról elismeréssel beszél.

Óriási szakadék tátong Charles Leclerc és Sebastian Vettel idei szereplése között – leszámítva a német néhány erősebb futamát, mint a Török Nagydíjat –, a monacói 98 pontot szerzett eddig, míg csapattársa mindössze 33-at. Arra, miért szenved ennyire csapattársa a problémás SF1000-rel, Leclerc így válaszolt:

„Nem tudom a választ erre a kérdésre. Az közismert, hogy egyes versenyzők jobban boldogulnak azzal, ha a hátsó rész mozgékony, másik inkább az alulkormányzottsággal. Az idei autó kicsit jobban passzol az én vezetési stílusomhoz. De ahogy Seb is említette párszor, ez egy nehéz év számára általánosságban, mert tudatában van annak, hogy jövőre már nem lesz a csapatban. Talán ez is szerepet játszik” – vélekedett a BBC-nek adott interjúban Leclerc.



A monacói abban bízott, hogy idén Lewis Hamiltonnal küzd a világbajnoki címért, ehelyett tehetetlen szemlélőként tudja csak figyelni a brit újabb és újabb sikereit. Leclerc az elismerés hangján beszél a hétszeres bajnokról:

„Lewis hihetetlen az idei évben. Számomra a legmeggyőzőbb szereplése idén Törökország volt, mert senki sem számított rá, hogy olyan erős lesz. Inkább azt várták, hogy szenvedni fog, viszont a végén, amikor számított, megcsinálta, győzelemmel nyerte meg a bajnoki címet. Ez bizonyította, hogy tévednek, akik szerint csak az autó számít. Az biztos, hogy a legjobb autót vezeti, de az ilyen szereplések mutatják meg, hogy ő a rajtrács legjobbja jelenleg. Ezért elismerés jár neki: mindig kiegyensúlyozottan az élen van, ezt pedig csak tisztelni lehet” – mondta Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: