DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Red Bull: 2021-ben el akarjuk kapni a Mercedest

A Honda a következő szezon végén ismét kiszáll a Formula-1-ből, a Red Bull pedig minden hitét a japánok erőforrásába szenteli. Christian Hornerék nagyon bíznak a Honda fejlődésében.

Amellett, hogy a Red Bull 2021-re megszerezte Sergio Perezt annak reményében, hogy nagyobb kihívás elé tudják állítani a Mercedeseket, a Honda jelentős fejlődésében is nagyon bíznak, mivel jövőre szeretnék megszerezni a konstruktőri világbajnoki címet.

„A Honda motorjai 2021-ben jelentősen erősebbek lesznek. A Mercedes megbízhatósági gondokkal küszködik és az MGU-K-ra is rá kell nézniük. Amit a Honda megígért, azt hozza is, ráadásul a vezethetőségben és egyéb területeken is hatalmas javulásra számítunk tőlük” – mondta Christian Horner a Servus TV-nek.



Jövőre nagyon szeretnénk komolyabb kihívói lenni a Mercedesnek, mert jelenleg az Ezüst Nyilak és a többiek között tátongó űrben helyezkedünk el” – folytatta a csapatfőnök. „Az utolsó három-négy versenyen sokat léptünk előre. Azt is remélem, hogy nemsokára normál körülmények között, szurkolók előtt versenyezhetünk.”

Ami 2022-t illeti, a Red Bullnak egyelőre nincs motorpartnere, de Dr. Helmut Marko szerint már közel a megoldás: „Ez egy bonyolult ügy, de azt mondanám, hogy 85-90%-ban már megoldottuk. A Hondánál rendkívül segítőkészek, így kapunk majd tőlük technikai segítséget a jövőben.”

„Egy új motor nagyon sokba kerülne, ezt nem engedhetjük meg magunknak, de jelenleg úgy fest, hogy még ez év végén, de legkésőbb 2021 elején pontot tehetünk az ügy végére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: