DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappenék nem bánták meg a Red Bull-szerződést

A holland F1-es pilóta menedzsere szerint jó döntést hoztak akkor is, amikor fiatalként a Red Bullt választották és akkor is, amikor a legutóbbi szerződéshosszabbítást aláírták az istállónál.

A Motorsport holland kiadása Max Verstappen menedzserével, Raymond Vermeulennel beszélgetett arról, hogy a pilótája milyen döntéseket hozott meg eddigi karrierje során. A fő téma természetesen az volt, hogy elégedettek-e azzal a döntéssel, amit még a fiatalkori Red Bullhoz szerződéssel hoztak, hiszen mehettek volna minimum a Mercedeshez is - Vermeulen szerint ezt egyáltalán nem bánták meg azóta sem.

"Nem, szerintem akkor a megfelelő döntést hoztuk meg. Mindhárman maximálisan így gondoljuk azóta is" - utalt Vermeulen magára, Jos Verstappenre és természetesen Maxra is. "Szerintem Max szuper útmutatást és felkészítést kapott a Red Bulltól a Formula-1 előtt. Még egyszer mondom: úgy érezzük magunkat a csapatnál, mint hal a vízben. Hogy mit hoz a jövő, az nyilván a jövő dolga, de jelenleg nagyon elégedettek vagyunk a döntéseinkkel" - mondta a menedzser a Motorsportnak.

00120035_195



Szóba került az is, hogy egy évvel ezelőtt téma volt Verstappen eligazolása is, hogy akár a Mercedesnél is lehet neki hely, ha szeretné - ezzel szemben 2023-ig hosszabbított a Red Bull-lal. "Abban a pillanatban elkezdtünk tárgyalni a Red Bull-lal és az egésznek megvolt a maga ritmusa. Szerintem abban az időszakban ez volt a jó döntés, aztán majd az idő eldönti, hogy tényleg így van-e, de jelenleg mindhárman maximálisan így gondoljuk."

"A 2021 utáni dolgokról természetesen folyamatosan tájékoztat minket a Red Bull vezetősége, hogy hol tartanak a dolgok, hogy merre haladnak és hogy mi a végső cél. A folyamat most is zajlik. Először lesz még egy remek szezonunk a Hondával, de az is nagyon érdekel minket, hogy mi lesz 2022-től. Nagyon nyíltak és őszintén Maxszal, mi pedig türelmesen várunk és magabiztosak vagyunk afelől, hogy ez sikeres együttműködés lesz" - utalt a Honda távozására és azt azt követő időszakra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: