DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen: Én nem érzem, hogy változtam

A finn F1-es pilóta azt a kérdést kapta meg, hogy vajon mennyit változott emberként és versenyzőként az utóbbi húsz évben - szerinte valamennyit biztos, de azért, mert sok mindent megtapasztalt.

A Formula-1 egyik közönségkedvence, Kimi Raikkönen a Motorsport-Magazine-nak adott interjút, amelyben felmerült, hogy vajon mennyit változott azóta, hogy húsz évesen a sportág kapujába jutott - 2001-ben debütált, azóta kis kerekítéssel további húsz év telt el, ő maga sok mindent megtapasztalt az F1-ben és azon kívül is. A finn szerint viszont az alapvető tulajdonságai nem változtak.

"Nyilván mindenki változik az évek során, idősebbek leszünk, tanulunk és keresztülmegyünk különböző dolgokon - fiatalabbként más dolgokat csinálunk. Én nem érzem úgy, hogy sokat változtam. de ezt persze nekem nehéz megítélni, hiszen napról napra élünk és nem gondolkodom ezen" - mondta Raikkönen, aki meglepően bőbeszédűnek bizonyult az interjúban, így folytatta a gondolatot.

00120036_092



"Itt valószínűleg csak annyiról van szó, hogy idősebb emberként más dolgokat csinálunk, mint amikor húsz évesek vagyunk. Egy bizonyos fokig változunk, de én vagyok, aki vagyok és elégedett vagyok az életemmel. Velem kapcsolatban talán valaki mást kellene megkérdezni, hogy változtam-e, vagy sem, nehéz megmondani. Az biztos, hogy a világ sokat változott, mióta én húsz éves voltam, ez pedig az embereket is megváltoztatja" - magyarázta 2007 világbajnoka.

Ami pedig azt illeti, hogy pilótaként változott-e két évtized alatt: "Persze, a válasz hasonló az előzőhöz, mert aki tapasztaltabb, az másképp csinál dolgokat. Én úgy érzem, hogy egyre könnyebb lesz, mert több dolgot ismerek, több dolgot tudok. Idősebbként talán kicsit másképp vezetünk bizonyos helyeken, talán változtatunk itt-ott a szabályok, a gumik, meg az ilyen dolgok miatt, de továbbra is úgy próbálom csinálni, ahogy szerintem nekem a legjobb" - mondta, majd hozzátett még egy dolgot:

"Szerintem ez az egyetlen módja annak, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból: ha bízunk magunkban és hogy mi a jó nekünk, illetve mi nem jó. Ez néha jobban megy, néha kevésbé, de ez ilyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: