Imádja az animációt? Akkor ezeket a sorozatokat nem hagyhatja ki

ma 13:51
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Fotó: Netflix/PrimeVideoa

Fotó: Netflix/PrimeVideoa

Alig van olyan ember, akinek ne fűződne emléke a Disney, illetve a DreamWorks stúdió munkáihoz. Ugyanakkor kár lenne az animációk királyainál megállnunk. Rengeteg olyan produkció van, ami nem a legtermékenyebben és legeredményesebben tevékenykedő vállalatok munkája. Listánkba ezúttal csak ilyeneket sorakoztattunk fel, ügyelve arra, hogy minden műfaji igénynek eleget tegyünk, és hogy akár rögtön megnézhesd ezeket otthon a streamingen.

1. Ősember (Primal) (16+) – HBO Max

Igazi ínyencség azok számára, akik az eltúlzott naturalizmust kedvelik. Nem rejtegetünk zsákbamacskát, az [adulswim] produkció ezúttal erősen korhatárosra készítette a Genndy Tartakovsky – aki a Hotel Transylvania, a Samurai Jack és Dexter laboratóriumának alkotóinak egyike – által tervezett animációt. Ennek ellenére azonban igazán erős érzelmeket is megmutat a sorozat a családszeretet, a gyász és a barátság ábrázolásakor – mindezt szavak nélkül. Egyetlen értelmes, számító párbeszéd sem hangzik el az egész sorozat során, sőt a tizedik részig egyáltalán nem is beszélnek benne, mégis mindent átad, amit kell. Két főhőse Spear és Fang, az ősember és egy ragadozó dinoszaurusz közös kalandját meséli el a sorozat, akik a túlélésért küzdenek egymás oldalán, miután mind a kettejüket hatalmas veszteség érte.

2. Syndality Noir (14+) – Disney+

A Disney+ nem az anime-sorozatairól vált ismertté, de a Starnak köszönhetően jó pár fantasy és sci-fi műfajú japán animációt a kínálatában tudhat. A Syndality Noirt a romantikus sci-fi anime-kedvelők figyelmébe ajánljuk. A történet egy alternatív jövőt vezet fel. Kanata nagy álma, hogy drifter legyen, ami a széria világában annyit tesz, hogy egy mágus segítségével működő robotot irányítva megsemmisíti azokat a démon-szerű lényeket, amelyek az emberekre támadnak. Egyik felfedezése során rátalál Noirra, egy memória vesztett mágusra. Kettejük utazása során Noir megpróbálja visszaszerezni az emlékeit, és közben Kanatának segít az álma valóra váltásában. Szép képvilága és a szereplők egyszerű, mosolyogtató humora színesíti az érdekes alapkontextust.

Sajnos magyar szinkron nem készült ehhez a sorozathoz, csak felirattal érhető el.

3. Az én démonom (14+) – Netflix

Kellemes meglepetés a történet ahhoz képest, hogy első látásra nem éppen a legszebb képvilágú anime. Egy Kento nevű fiúcska olyan világban él, ahol démoni részecskék jelentik a legnagyobb veszélyt, ezekből ugyanis különböző szörnyek fejlődnek ki. Az emberek ösztönösen undorodnak ezektől a teremtményektől, ám a főhősünk aranyosnak találja őket. Maga fel is nevel egy különleges képességű démont, Anát, aki képes bármilyen élettelen dolgot elnyelni, és újra létrehozni. A hatóságok veszélyesnek ítélik meg, és mindent elkövetnek, hogy megpróbálják elszakítani Kentótól a gazdájához igencsak kötődő Anát.

4. Volt valaki hotel (Hazbin Hotel) (16+) – Prime Video

Az igazán eredeti, tabudöntögető történet egy amerikai animátor, Vivienne Medrano fejéből pattant ki. Több munkája mellett két, egymással párhuzamos történetet teremtett, a Youtube-szériás Helluva Bosst – amely eredeti szinkronhangjai között a híres énekesnőt, Keshát is hallhatjuk –, illetve a Hazbin Hotelt, amelyet az Amazon Studios vett meg. A zenés felnőtt animációs sorozatban Charlie, a pokol hercegnője egy erőszakmentes megoldást keres a pokol túlnépesedésének csökkentésére. Egyfajta rehabilitációs hotelt nyit, ahol a démonok jobb útra térve a mennybe juthatnak. Ez a széria nem kapott magyar szinkront – előreláthatólag hivatalosan nem is várható –, de több a youtube-on tevékenykedő fanszinkront készítő csapat is belefogott abba a hatalmas projektbe, hogy lefordítsa és magyarosítsa a fülbemászó betétdalokban igencsak bővelkedő animációt.

5. A sárkányherceg (The Dragon Prince) (12+) – Netflix

A listánk utolsó eleme egy szívet melengető családi animációs film, amit egyaránt nézhetnek kicsik és nagyok. Az ősidőkben a varázstalan emberek és a mágikus teremtmények békében éltek, ám mikor az emberek felfedezték a sötét mágiát, felhasználták azt a békét őrző sárkányok ellen. Ellopták a sárkánykirály tojását, amivel végleg ellenséggé vált a két világ. Ezran és Callum, a két herceg rábukkan az ellopott tojásra, és egy gyilkos sötéthold elf vezetésével elindulnak, hogy visszavigyék a sárkányherceget. Remélve, hogy ezzel elhozhatják a békét az emberek és a varázslények között. A széria karakterei szerethetőek, a történet csavarokkal teli és élvezhető.

Aki ismeri és szerette az Avatar: Aang legendája című animációs sorozatot – amely elérhető a SkyShowtime kínálatában –, annak kötelező mű. A 2011-es sorozat egykori készítője, Aaron Ehasz A sárkányherceg egyik alkotója. Idén érkezik a sorozat 6. évada is, és minden rész elérhető magyar szinkronnal.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

sorozatok streaming animáció ajánló Netflix HBO Max filmklikk

Játssz és nyerj!