szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Temetésén nem volt tömeg, de a rokonok lerótták kegyeletüket.

Meghalt Andraschek László, az a győri férfi, aki a hajléktalanság küszöbén élt, de 2013-ban több mint 600 millió forintot nyert a skandináv lottón – írja a Telex. A férfi felesége szerint májdaganat vitte el férjét, aki alkoholbeteg volt. A páros azon kevesek közé tartozott, akik nyíltan felvállalták hatalmas nyereségüket, amely azonban lassan elolvadt.

A pár 180 négyzetméteres házat vásárolt Győr külvárosában, volt tengervizes medence is, és egy ideig sofőrös autót is fenntartottak, sőt kávézót is nyitottak. A vállalkozás azonban nem jött be, így pár éve már ingatlanjaik bérbeadásából tartották fenn magukat. 

Ingatlanbevételekből él a hajléktalanból lett lottómilliomos pár

A korábbi kávézójuk kudarca után nem vágtak bele új vállalkozásba, most a lakásaik bérbeadásából élnek.

Gazdagnak lenni jó. Sokkal jobb, mint szegénynek. De ha elmúlik, akkor is lehet boldogan élni

– idézte a lap Anikót, László özvegyét, aki szerint párja temetésén harmincan lehettek, rokonok.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.