szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az operaénekes beszédet mondott az FTC 125. születésnapján. És még Nyilasi Tiborral is lett egy közös képe.

Miklósa Erika a Facebookon írt arról, hogy mekkora megtiszteltetés volt számára, hogy az FTC 125. születésnapján beszédet mondhatott. Ennek szövegét meg is osztotta a közösségi oldalon.

A beszédéből kiderült, hogy a Fradi-drukker futballbíró édesapjának köszönhetően beleszületett a „fradiságba”, már kislányként focizni tanult tőle, majd ünnep volt számára a Ferencváros csapatát élőben nézni.

„Apukám azt mondta egyszer: egy igazán jó focistának mindig van mit javítania a játékán. Én ezt a mondatát magamnál tartom azóta is, mert ő ugyan a játékosokra értette, de én ugyanezt képviselem a művészetben is, vagy akár a tehetséggondozásban. Sőt, szerintem minden profi sportoló és művész is ugyanígy gondolja” – kötötte össze a rajongást a hivatásával.

Miklósa Erika bevallotta azt is, hogy egykor Nyilasi Tibor volt a kedvence, akivel a mostani évforduló alkalmából egy közös kép is készült.

Sőt kiderült az is, hogy lényegében a házassága is a Fradin múlt. „Még sosem beszéltem arról, hogy amikor megismerkedtem a jelenlegi férjemmel, és már éreztük, hogy a találkozásból lehet valami, Zsolti egyszer csak megkérdezte: »És te kinek drukkolsz, melyik csapatnak?« Hú, gondoltam, lehet, hogy ezen múlik a közös jövőnk. Fogalmam sem volt, hogy ő kinek drukkol. De kihúztam magam és a szemébe mondtam: »Hát természetesen a Fradinak!« Ő rám mosolygott, bólogatott, és tudtam, hogy lehetek majd a felesége. Lettem. Azóta együtt járunk Fradi mérkőzésekre. Egyébként én nem csak a Fradi focicsapatának drukkolok. Én az egész FTC-nek. Minden FTC-snek” – mondta.

Pénteken nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg a Ferencvárosi Torna Club az alapításának a 125. évfordulójáról. A „Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz” mottó jegyében, a Groupama Aréna előtt tartott ünnepségre több mint 800-an kaptak meghívót, köztük a klub bajnokai, legendái, jelenlegi és korábbi dolgozói, művész szimpatizánsai, szurkolói, szponzorai, az FTC Baráti Kör tagjai, valamint a média képviselői.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédében kiemelte: 1899-ben a klub létrehozásával 30 ember álma vált valóra, ma pedig már millióknak szerez boldogságot és „mára hazánk elválaszthatatlan része lett”.

Az ünnepségen Miklósa Erikán kívül felszólalt Nyilasi Tibor, az FTC magyar bajnok labdarúgója, majd vezetőedzője, Simon Petra, az FTC saját nevelésű junior Európa-bajnok kézilabdázója, valamint Sike András, olimpiai bajnok, az FTC birkózó-szakosztályának vezetője. Valamennyien felidézték személyes élményeiket, amellyel elköteleződtek a klub és a Fradi-család mellett.