Hirdetés

Játékokkal szórná ki az AMD és az NVIDIA a jelenlegi VGA-kat

Mindkét vállalat ősszel frissítené az aktuális termékskálát. Eredetileg ez hamarabb megtörtént volna, de az új koronavírus-járvány bekavart.

Computex ugyan nincs, de a gyártók megtartják a partnerek felé az egyes prezentációkat, és ezekről egyre több adat szivárog ki. Az egyik legfontosabb, hogy az új koronavírus-járvány miatt az eredeti terveket azért jelentősen át kellett írni, főleg a VGA-piacon, ugyanis a grafikus kártyákat nem vitték annyira, amennyire az be volt tervezve. Gond ebből persze nincs, hacsak azt nem tekintjük annak, hogy az új generáció, az eredeti tervekhez képest egy picit csúszik. Jelen pillanatban az AMD és az NVIDIA is őszi startban gondolkodik. Későbbre ez már nem vihető, hiszen az ünnepi szezon fontos tényező, tehát lényegében hasonló időpontban érkeznek az új Radeonok és GeForce-ok.

Addig is van egy teljes nyár arra, hogy a gyártók az aktuális termékskálát kiszórják. Ebben természetesen kapnak segítséget, a két nagy érintett ugyanis játékokkal tenné vonzóbbá az aktuális VGA-kat. Olyan sok lehetőségük azért nincs, hiszen ez az időszak egyfajta uborkaszezon a PC-s játékok tekintetében, de a rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényelnek. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy az NVIDIA a Tom Clancy's Rainbow Six Siege című játék Gold Edition verzióját szemelte ki. Ez még mindig elég népszerű alkotás, és van DirectX 12-es portja is. Az AMD a Horizon Zero Dawn Complete Editionre építi majd a nyarat, amely eredetileg egy PlayStation 4-re készült cím, de hamarosan kap PC-s portot. Ráadásul hasznos is a cég számára, hiszen a főszereplő Aloy, illetve a mellékszereplők hajzuhatagáért módosított TressFX felel.

Azt nehéz megmondani, hogy ez a nyári időszak mennyire lesz sikeres, bőven elképzelhető, hogy leértékelésekkel is csábítani kell a vásárlókat. Valószínűleg általános árcsökkentés nem várható, viszont a partnerek élhetnek majd különböző akciókkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés