A legfinomabb palacsinták bevált receptekkel: a ducitól a csúsztatottig

A palacsintát csak imádni lehet, ráadásul jó édesen, sósan, gyümölcsösen, csokisan, összesütve, szóval minden formában és ízben. Összegyűjtöttük a kedvenceket.

A legfinomabb palacsinták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tojás, liszt, tej, szénsavas víz: csupán ezekre a pofonegyszerű, olcsó hozzávalókra van szükség a mennyei palacsintához. Nem kell nagy konyhai múlt ahhoz, hogy a tiéd is tökéletesre sikerüljön. Ha megvannak a megfelelő arányok, az már fél siker. Érdemes a tésztába olajat is keverni, hogy ne kelljen mindig zsiradékkal kenegetni a serpenyőt.

A palacsintát a felnőttek és a gyerekek egyformán szeretik, ráadásul millió variációja létezik. A magyarok általában vékonyan készítik, az amerikaiak a duci, vajas változatra esküsznek, amibe még sütőpor is kerül, míg az oroszok a palacsinta tésztájába teszik a túrót. A feltét is sokféle lehet, a legegyszerűbb a lekváros, a túrós, a kakaós, a fahéjas, de finom a mascarponés, és isteni tejszínnel és csokiöntettel is. A klasszikus édességek mellett érdemes kipróbálni a különféle csúsztatott és rakott változatokat is. 

A legfinomabb palacsinták

Míg mi a palacsintát általában desszertként kínáljuk, vagy kiadós levesek, főzelékek után, addig az amerikaiak reggelire. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket és variációkat. Biztosan találsz olyat, amit még nem próbáltál, de szívesen megkóstolnál. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük