Idén komoly növekedés várható a Chromebookok iránti keresletben

Úgy látszik, a járványhelyzet fellendíti az alternatív operációs rendszerrel értékesített, kisméretű noteszgépek piacát.

Az új koronavírus-járvány kitörése óta számos országban kénytelenek voltak ideiglenesen bezárni az iskolákat, így a tanítás/tanulás online vizekre "evezett", hiszen a tavasztól őszig (netán télig) tartó szünet nem reális opció. A diákok megsegítésének érdekében sok iskola Chromebookokat osztott ki, hogy ez a "gépesített" oktatás biztosan megvalósítható legyen. A 400 milliárd jenes (körülbelül 3,7 milliárd dollár) GIGA School programjának köszönhetően Japán azok közé az államok közé tartozik, ahol a legnagyobb keresleti gyarapodást jósolják a Chromebookok piacán.


(forrás: www.google.com/chromebook/) [+]

Ez a program dióhéjban arról szól, hogy a szigetország általános iskoláiban, illetve középiskoláinak alsóbb osztályaiban átlagosan 5,4 nebuló jut egyetlen számítógépre, és ezt az arányt kívánják 1:1 szintre hozni, miközben a kormány támogatná az iskolai vezeték nélküli hálózatok kiépítését/kibővítését, valamint az oktató jellegű szoftverek implementálását a tanrendbe.


(forrás: www.google.com/chromebook/) [+]

A DigiTimes jelentése szerint az egyetemig tartó állami oktatási szektorban több ország is felsorakozott az "egy-tanuló-egy-számítógép" projekt mögé, és az elemzők arra számítanak, hogy a leszállított, Chrome OS-t használó vasak száma még a windowsos eszközöket is be fogja előzni; ez számokra lefordítva 32,3 százalékos növekedést, azaz összesen 42,1 millió noteszt jelenthet a 2020-as év folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés