Koronavírus-járvány

Törökország a tervezettnél egy nappal később indítja újra a nemzetközi légi járatokat

A vezérigazgató kifejezetten a Turkish Airlines szerdára kitűzött nemzetközi járataival kapcsolatban nem árult el részleteket.

2020.06.10 19:30MTI

Törökország a korábbi bejelentéssel ellentétben nem június 10-től, hanem csak június 11-től indítja újra fokozatosan a nemzetközi légi járatokat - derült ki a Turkish Airlines részben állami török légitársaság vezérigazgatójának szerdai Twitter-bejegyzéséből.

Bilal Eksi azt írta a Twitteren, hogy a cég leányvállalata, az AnadoluJet első külföldi járatai június 11-én szállnak fel az isztambuli Sabiha Gökcen, valamint az ankarai Esenboga repülőtérről. A tájékoztatása szerint a célállomások között június 28-áig Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, München és Stuttgart mellett Amszterdam, London, Brüsszel, Párizs, Bécs, Stockholm és Koppenhága szerepel.

A vezérigazgató kifejezetten a Turkish Airlines szerdára kitűzött nemzetközi járataival kapcsolatban nem árult el részleteket.

Az AirportHaber török internetes szakportál azt írta, hogy a Turkish Airlines még nem tudta beszerezni a szükséges engedélyeket a szerdára tervezett nemzetközi útvonalakra.

Miután a Turkish Airlines előzőleg bejelentette, hogy június 10-én indítja újra nemzetközi járatait, előző csütörtökön Adil Karaismailoglu török közlekedésügyi miniszter azt közölte, hogy az ország június 10-től fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatokat.

A tárcavezető akkor azt írta, hogy a tervek szerint júniusban 40 országba közlekednek majd a repülőgépeik, beleértve számos távol-keleti, közép-ázsiai és európai országot, június 15-től például Magyarországot is. Jelezte egyúttal, hogy 15 országgal már előzetes megállapodás jött létre a kölcsönös járatindításról.

Június 10-én a kizárólag Ankara által elismert Észak-ciprusi Török Köztársaságba, Bahreinbe, Bulgáriába, Katarba és Görögországba repültek volna az első gépek.

A török légitársaság a koronavírus-járvány előtt a világ 127 országába üzemeltetett járatokat.

Törökországban a sorozatos enyhítő intézkedések keretében bár korlátozottan, de két hónap szünet után június 1-jén újraindult a belföldi légi közlekedés.

A 83 millió lakosú kis-ázsiai országban jelentősen lassult a járvány terjedése az április 11-i csúcspont óta, miközben az újonnan regisztrált esetek napi száma továbbra sem csökkent 750 alá, kedden és szerdán pedig ismét ezer közelében alakult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.