Bemutatkozott az ASUS két új gamer routere, az RT-AX82U és az RT-AX86U

Az új modellekkel kapcsolatban az RGB és a GeForce Now is szóba kerül.

Hirdetés

Gamer routerekről szóló híreink alatt többször is felmerült, hogy egy RGB nélküli router nem is igazán gamer motyó. Szerencsére az ASUS meghallgatta kommentelőink imáit, ugyanis bemutatta az 5400 Mbps temóra képes RT-AX82U és az 5700 Mbps maximum sebességet is elérő RT-AX86U modelleket, melyek közül előbbi színes fénysávot is kapott, amit a gyártó Aura Sync rendszerén belül tudunk testreszabni.

RT-AX82U
RT-AX82U [+]

Szerencsére nem ez hírünk fénypontja, hiszen az újdonságok specifikációikat tekintve is rendben vannak. Mindkét router támogatja a Wi-Fi 6 szabványt és a kétsávos (2,4 és 5 GHz) működést, továbbá mindkét modell rendelkezik OFDMA és MU-MIMO funkciókkal. Ami igazán játékossá teszi őket, az a mobil eszközökre letölthető ASUS Router app, melyen belül aktiválható a Mobile Game Mode, ami adatforgalom szempontjából előnyben részesíti a vezeték nélkül csatlakoztatott mobil eszközöket és a sávszélesség nagyobb részét biztosítja számára. A routerek szoftverének adaptív QoS funkciójának köszönhetően vezetékes eszközöket is prioritizálhatunk, sőt, az AX82U dedikált Game porttal is rendelkezik, az erre kötött eszközök pedig automatikusan előnyt élveznek a többi kütyüvel szemben. Az AX86U Game porttal ugyan nem rendelkezik, 2,5 Gb-os RJ-45 csatlakozóval azonban igen, így a felhasználó választhat aszerint, hogy melyik fícsör a fontosabb számára.

RT-AX86U
RT-AX86U [+]

A nyílt NAT, az ASUS AiProtection Pro biztonsági szoftver és a WPA3 titkosítás, a szülői felügyeleti funkciók, illetve az AiMesh támogatás megszokott dolgok egy hasonló kategóriájú ASUS router esetében, a GeForce Now minősítés azonban újnak számít. A zöld plecsnit egyedül az AX86U találhatjuk meg és arra utal, hogy az NVIDIA felhőalapú szolgáltatását használva a router automatikusan erre fordítja a sávszélesség 90%-át, ezzel is csökkentve a késleltetést és a biztosítve a jó képminőséget.

[+]

Az ASUS RT-AX82U és RT-AX86U még augusztusban a polcokra kerül, 229,99, illetve 249,99 dolláros árcédulával az oldalán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés