8 kedvelt szobanövény, ami mérgező: ne tedd a lakásba, ha gyereked van!

A szobanövények a lakás díszei lehetnek, de nem árt az óvatosság, hiszen rágcsálásuk hányást, hasmenést, súlyosabb esetben fulladást és bénulást okozhat.

GettyImages-535488317 (1)
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kisgyermek számára az otthon számos pontja potenciális veszélyforrást jelent a forró sütőtől kezdve a veszélyes áramforrásokon át a lakást díszítő, méltán kedvelt szobanövényekig.

Tél közeledtével sokan szeretnének egy kis tavaszt, kis színeket csempészni az otthonukba. Ha kisgyermek is van a családban, kellő óvatossággal kell megválogatni a cserepes virágokat, hiszen bizonyos fajták mérgező hatóanyagokat tartalmaznak, így jobb, ha ezektől távol tartod a gyerkőcöd.

Ha megrágcsálta a leveleit

A totyogók szeretnek mindent a szájukba venni, megízlelgetni, kipróbálni, így számukra a díszítőelemként funkcionáló szobanövények, de még a virágföld is izgalmas kóstolnivalónak tűnik. Elég egy pillanatra magukra hagyni őket, és máris megtörténhet a baj. Ha úgy látod, hogy megrágcsálta a leveleit, vagy lenyelte a termést, azonnal forduljatok orvoshoz, vagy hívjatok mentőt, hiszen a mérgezés hányás, hasmenés, de akár fulladás és átmeneti bénulás formájában is felléphet. 

Az alábbi szobanövényeket jó, ha tisztes távolságba helyezed el a lakás magasabb pontjain, hogy a gyerkőcök vagy a házi kis kedvencek még véletlenül se érjék el, de a legjobb, ha amíg kicsi a lurkó, kiiktatod a háztartásból őket.

(Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük