szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kórház udvarára telepített konténerekbe több folyamatot is kihelyeztek, többek között ott adminisztrálják és tárolják a mintákat.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egy olvasónk jelezte, hogy egy konténer-komplexum épül a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kertjében és attól tart, hogy a kórházban elhunytak holttestét fogják benne tárolni. Megkerestük a kórházat ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel, de ők cáfolták, hogy ilyen konténerek lennének a kórház területén.

A kórházunkban elhunyt betegektől méltó körülmények között, a vonatkozó egészségügyi protokollok legteljesebb betartásával búcsúzunk el és adjuk át őket a temetkezési szolgáltatóknak.

Arról is tájékoztattak minket, hogy a kórház központi, Köves utcai telephelyén egy konténer szolgálja a sürgősségi osztályra érkező betegek előszűrését, egy pedig a betegeknek küldött csomagok leadását, átvételét és fertőtlenítését.

Ugyanakkor felújítási munkák is zajlanak az intézményben és a kivitelező cégek szintén telepítettek konténereket.

Ezt a képet küldte olvasónk:

Olvasói fotó

Mindezeken túl azt is elmondták, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) több konténerben laboratóriumokat épített ki, ahol koronavírus-teszteket fognak vizsgálni.

A 444.hu most megtudta, hogy nem is akármilyen labort építenek, mert

ez lesz Magyarország legnagyobb kapacitású koronavírus-tesztelő PCR központja.

Az OVSZ a lapnak azt is hozzátette, hogy a vizsgálatok növelése érdekében néhány folyamatot a konténerekbe telepítettek ki, ahol a hűtést igénylő teszteket, általános fogyóanyagokat, fertőtlenítő eszközöket, valamint szakmai anyagokat tárolják. Emellett ott történik a minták adminisztrálása és előkészítése, de öltözők és pihenőhelyek is vannak bennük.