Tetűcsúszdások, zsidólistázás, Judapest - ez mind nem zavarta Gyurcsányt, Karácsonyt és Bajnait

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években sorra rázták meg a baloldal antiszemita botrányai a közvéleményt: volt itt tetűcsúszdázás, judapestezés, holokauszton való viccelődés, azonban mindez nem érte el a baloldal vezetői politikusainak ingerküszöbét. Ezekben az ügyekben Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Karácsony Gergely főpolgármester, Bajnai Gordon volt kormányfő, és a Mazsihisz vagy szégyenteljesen hallgatott, vagy megpróbálta jelentékteleníteni az elhangzottakat. Demeter Szilárd - egyébként nem antiszemita - írásában azonban politikai lehetőséget véltek felfedezni, így hálózatszerűen kezdték el önteni magukból az antiszemita vádakat. A történet tökéletesen megmutatja, mennyire jön szívből a baloldal antiszemitizmus elleni harca: minden eddiginél durvább kettős mérce mutatkozik meg megnyilvánulásaikból. Azaz, egyszerű képmutatás. Ha Soros Györgyöt - a senki által meg nem választott oligarchát, aki bele akar szólni Magyarország és az Európai Unió dolgaiba - kell megvédeni, akkor viszont azonnal megszólalnak. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek legdurvább antiszemita botrányát produkálta a jobbikos Bíró László, aki a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali szövetség jelöltjeként indult a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson, másfél hónappal ezelőtt.

Náci gondolatok a baloldalon

Bíró a történeti hűség kedvéért a következő gondolatokat osztotta meg a Facebookon:

  • "A kutyám majd megveszik amikor a "tetűcsúzdások" elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet";
  • "kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését";
  • "a Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest."

"Tetűcsúszdások", "zsidó uzsora-banktőke"; "Judapest" - a baloldal borsodi reménysége szemmel láthatóan nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a zsidóságot akarta gyalázni. Hiába Bíró ízig-vérig antiszemita megnyilvánulásai (egy-két kivételt leszámítva), a baloldali véleményformálók csendben maradtak, vagy megpróbálták elmismásolni az ügyet.

A Bíró-ügy azért különösen aktuális, mert azok, akik akkor lapítottak, most Demeter Szilárd publicisztikája kapcsán nagy hangon fenyegetőznek. Mint ismert, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója az Origón megjelent írásában párhuzamot vont Adolf Hitler náci diktátor és Soros György, a nyílt társadalmak ideológiájának szellemi atyja között. Éppen ezért érdemes megnézni, hogyan vélekedtek Bíró ügyéről a most teli torokból fenyegetőző baloldali politikusok. Nagy meglepetés nincs a történetben:

durva kettős mérce mutatkozik meg megnyilvánulásaikból.

Kiálltak a judapestező politikus mellett

A Bíró-ügy kapcsán egy erőtlen közleményre futotta a Mazsihisztól, azt is csak a sajtó érdeklődését követően voltak hajlandóak közölni. Nem úgy, mint most, amikor pár órán belül, automatikusan kiadtak egy elítélő közleményt. "A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható" - fogalmaztak, belekeverve a magyar kormányt is.

Sokatmondó, hogy amikor az Origo megkérdezte a Mazsihiszt László Imre DK-s polgármester Adolf Hitlert kimagyarázhatatlanul éltető mondatairól, a szervezet meghökkentő módon elkezdte mentegetni a baloldali politikust. "László Imre Önök által idézett mondataiban félreérthetően fogalmazott és tévedésben volt. A hitleri Németországban ugyanis már jóval a II. világháború kitörése előtt, 1933-tól léteztek náci koncentrációs táborok. A holokausztot követően pedig a közélet szereplői Hitlert semmiféle pozitív kontextusban nem említhetik. A Mazsihisz László Imre bocsánatkérését elfogadja" - válaszolt lapunknak a Heisler András vezette társaság, elfogadva a DK-s politikus felemás bocsánatkérését.

Mint ismert, László Imre az antiszemiták jól ismert érvrendszere mentén azt találta mondani: Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év emberének választotta", hiszen a Németországért tett pozitív cselekedetei elvitathatatlanok. Sajnos a több millió ember haláláért felelős diktátor dicsőítése nem érte el a Mazsihisz ingerküszöbét.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

Nem számított sem a judapestezés, sem a tetűcsúzdázás Karácsony Gergely főpolgármesternek, aki a borsodi választás előtt személyesen segített be Bíró László kampányába. Tele volt vele az országos média, hogy a modern, zöld és trendi Budapesttel kampányoló városvezető közös utcafórumot tartott a zsidóságot becsmérlő politikussal. Ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a baloldali politikus nem is olyan régen még arról beszélt egy televíziós interjúban, hogy a zsidó képviselőket listázni nem nácizmus. Ugyanis közben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő a baloldal szövetségese lett.

Nagyot fordult azóta a világ Karácsonnyal, aki a baloldali politikusok közül az elsők között támadta Demeter Szilárdot. A náci beszéd nem zavarta, most pedig azt írta "Magyarország, Európa
és a világ valamennyi demokrata polgárának", hogy "zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát, emberi méltóságában mélységesen megsértette." Mintha Bíró judapestezése, tetűcsúszdázása nem sértette volna a jóérzésű magyar emberek méltóságát. Sőt, akkor nem egyszerűen lapított, hanem kifejezetten támogatta az antiszemita jelöltet.

Nyílt főpolgármesteri kiállás a judapestező politikus mellett Forrás: Facebook

A PIM főigazgatójának írása kapcsán megszólalt az a Gyurcsány Ferenc is, aki korábban többször is támogatásáról biztosította a baloldal zsidózó jelöltjét.

Bajnai Gordon is néma maradt, amikor nyilvánosságra kerültek Bíró vállalhatatlan megnyilvánulásai, azonban most nem volt rest a baloldali politikusok közül elsőként kommentálni a történteket. Török Gábor politikai elemzőnek ebből azt a következtetést sikerült levonnia, hogy a megszorító intézkedéseiről ismert baloldali politikus ezzel jelentkezett kormányfőjelöltnek. Egyébként Török akaratán kívül tökéletesen körbeírta, mi áll a történet hátterében, amikor úgy fogalmazott, hogy

Magyarán a baloldalnak az antiszemitizmus elleni harc nem más, mint egy kommunikációs panel a sok közül.

Kár, hogy Bajnai az elmúlt időszakban egyetlenegyszer sem tartotta fontosnak, hogy felszólaljon a baloldal antiszemita botrányai kapcsán.

Gúnyolódni a holokauszton oké Gyurcsányék szerint

Pedig abból akadt bőven, elég csak Gyöngyösi Márton ámokfutására gondolni: a jobbikos politikus olyan mélységekbe süllyedt, hogy a magyar parlamentben a zsidó képviselők listázását követelte, és vidéki lakossági fórumokon a holokauszt áldozatain gúnyolódott. "Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a Magyar Országgyűlésben és kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" - jelentette ki vérlázító módon a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese az Országgyűlésben. Mindezek után nem csoda, hogy a náci háborús bűnösök felkutatására szakosodott Wiesenthal Központ a világ hetedik legantiszemitább emberének választotta meg.

Mindez cseppet sem zavarta a baloldali véleményformálókat és politikusokat, akik egyáltalán nem bolygatták, hogy Gyöngyösi az Európai Parlamenti képviselőséget célozta meg. Egy szóval nem tiltakoztak.

Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Bajnai Gordon később sem kifogásolta, hogy többek között a zsidógyűlölő politikus is képviseli Magyarországot az uniós döntéshozatalban. A jelek szerint ez nem meríti ki a felháborító kategóriát, ami "sérti a jóérzésű magyar emberek méltóságát." Olyannyira nem, hogy Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője idén februárban már közösen akciózott a holokausztot különös állatfajként jellemző Gyöngyösivel. Persze Cseh ezúttal nem fogta vissza magát: közösségi oldalán egyenesen Demeter Szilárd lemondását követelte.

Akárcsak főnöke, Fekete-Győr András, aki egyszer sem határolódott el Bíró Lászlótól és Gyöngyösi Mártontól, mai posztjában azonban fennhangon fenyegette meg a jobboldalt.

Nem zavarta a zsidók listázását felvető politikus jelenléte Forrás: Facebook

Azóta állandósult az együttműködés a baloldali képviselők, és az ízig-vérig antiszemita jobbikos politikus között. Az év elején Győrben megtartott sajtótájékoztatón az MSZP-s Ujhelyi István, a DK-s Rónai Sándor és Gyöngyösi együtt követelték, hogy az önkormányzatok közvetlenül kapják meg az uniós forrásokat.

Így nagy meglepetés nincs abban, hogy pár napja Gyurcsányné (DK), Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila (DK), Molnár Csaba (DK), Rónai Sándor (DK) és Ujhelyi István (MSZP) közös publicisztikában támadta Orbán Viktort, akivel szerintük Európának Hitler és Sztálin után meg kell küzdenie. A baloldali politikusok azzal, hogy a náci és a kommunista tömeggyilkos diktátorhoz hasonlították a magyar miniszterelnököt, súlyosan relativizálták az embertelen rendszerek bűneit.