szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párbeszéd politikusa szerint nincs politikai stratégiája a kormánypártnak Magyarország és az EU jövőjéről.

Jávor Benedek Szájer József lemondása után tett közzé egy posztot a Facebookon hétfőn, amelyben többek között arról írt, hogy a fideszes politikus távozását az Európai Néppárt elhagyásának, és egy radikálisan új Európa-politikának az előhírnökeként kell értelmezni. Kedden azonban megkövette magát.

Egy pillanatra feltételeztem, hogy van politikai stratégia, vízió, egymással csatázó értékek és elképzelések a Fideszben Magyarország és az EU jövőjéről, és ezek mentén húzódó konfliktusok"

– írta a közösségi oldalán.

A volt EP-képviselő és a Budapest Brüsszeli Képviseletének vezetője a Szájer József körül kirobbant botrányra reagált.

Jávor szerint a Fidesz az uniós költségvetés vétója elől akarja elhárítani az akadályokat, hogy "az EU adófizetőinek pénze zavartalanul áramolhasson a futtatók és a dealerek zsebébe".

Kiderült, hogy csak drog van, gangbang partik, fiúk-lányok, jachtok, ibizázás és piszkos pénz van. Az ún. keresztény nemzeti politika pedig, migránsokkal, sorosozással, szabadságharccal, miegyébbel egészében semmi más, mint ennek a finanszírozása"

– írta a politikus.

Kedves barátságos, alaposan túlgondoltam ezt a Szájer-ügyet. Egy pillanatra feltételeztem, Hogy van politikai ... Közzétette: 2020. december 1., kedd

Szájer József vasárnap mondott le, azt írta, a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára, ezért távozik. Keddre azonban kiderült, a képviselő péntek este Brüsszelben egy buliban vett részt, amelyet rendőrségi razzia szakított meg. A belga ügyészség közleménye szerint Szájer József a buli helyszínéről menekülni próbált, ám a rendőrök elkapták és drogot találtak a hátizsákjában. Szájer József egy keddi közleményben azt elismerte, hogy részt vett a bulin, azt viszont tagadta, hogy a drog az övé lett volna. Szájer a közleményében házibuliként hivatkozott a péntek esti bulira, a belga lapok szexpartit írtak. A Fidesz szerint Szájer az egyedüli helyes döntést hozta.

hvg.hu Itthon

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer József azt írta, nem fogyasztott kábítószert. A gyülekezésre vonatkozó szabályokat megsértette, az ezzel járó szankciókat vállalja. Szájer vasárnap jelentette be lemondását, lelki megterhelésre hivatkozva. A buliról akkor egy szót sem ejtett. Míg Szájer azt írja, "házibuliban" volt, a belga sajtó szexpartit említett. Frissítés: a belga ügyészség megerősítette, hogy drogot találtak Szájer táskájában.