szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japán szerint Kínából kapott valamilyen vakcinát az észak-koreai diktátor.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A japán hírszerzés szerint Észak-Korea 36 éves diktátora, Kim Dzsong Un már be is oltatta magát egy Kínától kapott vakcinával koronavírus ellen – írja a Business Insider.

Sőt, az ország teljhatalmú ura mellett még egyéb magasrangú tisztviselőket, és a Kim család több tagját is beoltották a titokzatos anyaggal, amit valamikor az elmúlt két-három hétben kapott meg Észak-Korea.

Kína jelenleg három oltóanyagon dolgozik párhuzamosan, többeken is letesztelték már őket, de túl sok konkrétumot nem tudni ezekről, ahogy arról sem, miből kapott a diktátor.

Észak-Korea propagandája egyelőre szinte egyáltalán nem kommunikál hivatalosan a koronavírusról, egyetlen pozitív esetet sem erősítettek meg, de közben a szokásosnál is jobban lezárták az országot, és megerősítették a határellenőrzést Kína felé.