szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szolgáltató ebben az évben különleges módon tálalta azt, hogy melyek voltak a kedvenc zenéink, előadónk, podcastjaink.

Alig néhány napja derült fény arra, hogy a Facebook, az Instagram és a Twitter után a Spotify is átvette a Snapchat ötletét, és megcsinálta a saját Történetek funkcióját. Az újdonságot el is kezdték tesztelni – a magyar felhasználók is megnézhették –, azt viszont nem árulták el, hogy mikor akarják bevezetni az újdonságot.

Mostanra viszont kiderült, hogy nem véletlenül titkolóztak: a funkciót meglepetésnek szánták az idei évre készített személyes összefoglaló tálalásaként.

Azt a Spotify nemrég már megmutatta, hogy melyek voltak (globálisan) a legnépszerűbb dalok, előadók, podcastok a platformon 2020-ban, most pedig mindenki számára elkészítették az egyéni fogyasztási szokásokon alapuló toplistákat.

Aki elindítja az alkalmazást, rögtön a képernyő közepén találja az összefoglalót. Erre rábökve egy történetek-jellegű oldal jelenik meg, ahol 16 külön lapon adják át a legfontosabb információkat. Mindezt zenei aláfestéssel: azokkal a dalokkal, amelyeket a legtöbbször hallgattunk az évben.

hvg.hu

Az összefoglalóból kiderül, hogy melyik zenét hallgattuk meg a legtöbbször, milyen előadók szóltak a leginkább nálunk, melyek voltak a kedvenc podcastjaink, hány percet töltöttünk az adások meghallgatásával, illetve hány új előadót, dalt, podcastot ismertünk meg idén.

hvg.hu

A lapokon visszafelé nem tudunk haladni, így ha szeretnénk újra megnézni, a lejátszás végén újra el kell indítanunk. Ha úgy döntünk, inkább csak olvasnánk az adatokat, a háttérben szóló zenét le is némíthatjuk. Az összefoglaló interaktív: a podcastoknál például megpróbálhatjuk kitalálni, melyiket hallgathattuk a legtöbbször.

hvg.hu

A Spotify lehetővé tette azt is, hogy megosszuk az összefoglalót: ha az erre szolgáló gombra bökünk, rögtön kitehetjük a Facebook és az Instagram Történetekbe, a Twitterre, de megoszthatjuk más módokon is.

hvg.hu

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.