Nagy hó esett Zala megyében, veszélyesek az utak

havazás, hó, Zala megye
Hó Zala megyében
Vágólapra másolva!
Zala megyében leesett az első hó. Emiatt az utak helyenként csúszóssá váltak - írja a Police.hu oldala.
Vágólapra másolva!

A rendőrség oldala azt írja, hogy a hó miatt fokozott óvatossággal és körültekintéssel kell közlekedjenek az autósok.

Hó Zala megyében Forrás: police.hu

A veszélyre való tekintettel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autósokat, hogy

  • használjanak az emberek jól működő ablaktörlőt, kézi jégkaparót, jégoldó spray-t, téli ablakmosó folyadékot, és megfelelően működő páramentesítőt;
  • a műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű, a gumiabroncsok és a fékrendszer kifogástalan állapota, fontos a megfelelően megválasztott téli autógumi.

A nyári abroncsok használata 7°C alatt már nem biztonságos.

Emellett fontos tudni, hogy a száraz, vizes, vagy csúszós útszakaszok hirtelen válthatják egymást, amely különös óvatosságot és figyelmet kíván.

Lakott területen belül és kívül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett, vagy az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra.

Huzamosabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, elegendő mennyiségű élelmiszerre és (természetesen alkoholmentes) italra is.

Emellett az országos médiumokon kívül érdemes figyelemmel kísérni a helyi sajtó, rádió és televízió híradásait, beszámolóit, hiszen ezeken keresztül is fontos és hasznos információkat szerezhetnek be a közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban.