Országból hazát - 30 éve szabadon

A XXI. Század Intézet Mi az a „trumpizmus?” kerekasztal-beszélgetés Terror Háza Múzeum
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Gyarmati István, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója, Patrick Egan  Orbán Balázs
A XXI. Század Intézet által rendezett Mi az a „trumpizmus?” című kerekasztal-beszélgetésen, a Terror Háza Múzeumban. 2017.02.16. chmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Gyarmati István, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója, Patrick Egan politikai tanácsadó, az FWD Affairs vezetője, valamint Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója voltak. A beszélgetést Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója vezette.
Vágólapra másolva!
Megjelent Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának Országból hazát - 30 éve szabadon című kötete. 
Vágólapra másolva!

A Terror Háza Múzeum főigazgatójának kötete felhívja a figyelmet arra a nyugtalanító jelenségre, amivel szembe kell néznünk.

A Nyugat nem érti a kommunizmus szorításából magukat több mint harminc éve kiszabadító országoknak a szuverenitásért és a szellemi önállóságért folytatott küzdelmét,

az egykori Vasfüggöny mögötti népek pedig értetlenül állnak a Nyugat érzéketlensége és az általa képviselt, magának kizárólagosságot követelő neomarxista történelemszemlélet előtt.

Schmidt Mária Kékesi Donát

Schmidt Mária ebben a könyvében

fejezetről fejezetre teszi mérlegre az elmúlt három évtizedet. Az egymásra épülő, elemző és értelmező esszéit olvasva hamar kibontakoznak azok a törésvonalak, amelyek ezeket a nyugtalanító jelenségeket okozzák.

Érdemes leszögezni: ez a könyv csak itt, Közép-Európában születhetett meg. 2020-ban ez a régió a világ legszabadabb térsége, ahol a múlt századi totális eszmerendszerek tapasztalatával, valamint a nemzeti függetlenségért, a hazáért vívott szabadságharcok hatalmas örökségével felvértezve lehet felvenni a küzdelmet a Nyugat által képviselt és a diktatúrákat jellemző egyneműsítő szándékkal.