DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Mercedes bezárta az ajtót Russell előtt

Bottas második félévi, újabb botladozása nyomán több szakértő is megkérdőjelezte a finn jövő évi szerződését a Mercedesnél. A csapatfőnök azonban kimondta, hogy Russell nem jöhet a helyére.

Legalábbis nem jövőre. Az egyetlen apró kiskapu az maradt, ha valami furcsa véletlen folytán Lewis Hamilton mégsem írná alá új szerződését az Ezüst Nyilakkal 2021-től. Hiába tűnik minden téren jobbnak a fiatal George Russell, mint a rutinos finn, Toto Wolff csapatfőnök egyelőre Valtteri Bottast favorizálja és kitart mellette.

A közösségi médiában is egyre erősebben jöttek felszínre olyan hangok, miszerint a világbajnoki címvédő istálló bizalma megingott az ismét látványosan alulteljesítő Valtteri Bottasban és az elmúlt hétvégén beugróként is kiválóan muzsikáló George Russellt hoznák a helyére már 2021-ben. Ralf Schumacher is ezen a véleményen van, ennek látványosan hangot is adott a napokban.

Russell bizonyított, de egyelőre nem jöhet Bottas helyére


A Mercedes csapatfőnöke azonban most kiállt és egyértelműen kifejezte a gárda választását. „Megerősítem, hogy 2021-ben Valtteri Bottas fogja vezetni az egyik autónkat. Szerződést kötöttünk vele, úgyhogy nálunk fog versenyezni jövőre is. Ahhoz óriási ütést kéne kapnom, hogy elveszítsem iránta a lojalitásomat” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Crash.net szakoldalon.

„Csapatunk két pilótájához ugyanolyan lojális vagyok, mint ahogy juniorpilótáinkhoz is. George valóban kiváló munkát végzett az elmúlt hétvégén és meg is érdemli, hogy egy napon egy igazán gyors autót vezethessen. Ez viszont még nem most lesz. Russell szerződésben áll további egy éven át a Williamsszel és köszönjük is jelenlegi istállójának, hogy készségesen rendelkezésünkre bocsátották beugróként a múlt héten. Minden a megfelelő úton halad, ami nyugodt és jó előre megtervezett út” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: