DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hamilton karácsonyig lezárná a tárgyalásokat

Továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra a hétszeres F1-es világbajnoknak, az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után viszont úgy fogalmazott: reméli, a következő hetekben sor kerül az aláírásra.

Noha az FIA által közzétett 2021-es előzetes nevezési listán szerepel Lewis Hamilton neve a Mercedesnél, valójában ennek ellenére sincs még érvényes szerződése a következő évadra a britnek. A hétszeres világbajnok és a csapata, valamint főnöke, Toto Wolff között zajló egyeztetések hosszú ideje húzódnak már: saját bevallásuk szerint e mögött különböző okok – a zsúfolt versenynaptár, Hamilton koronavírus-fertőzése – állnak.

hamilton-abudhabi-dppi_1



Hamilton viszont az Abu Dhabi Nagydíjat követő sajtótájékoztatón – amelyen online formában a Formula.hu is részt vett – újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: bízik benne, hogy még az ünnepek előtt megtörténik az új kontraktus aláírása.

„Remélhetőleg a következő néhány hétben. Szeretnénk ezt még karácsony előtt lezárni. Azt tervezem, hogy itt leszek jövőre, itt akarok lenni jövőre, és szerintem csapatként még többet elérhetünk közösen ebben a sportban, de a sporton kívül is, úgy hiszem. Remélem, elkezdhetjük a tárgyalásokat ezen a héten, és le is zárhatjuk őket karácsonyig.”

A pilóta mostani nyilatkozata egybecseng azzal a korábbi véleményével, amikor arról beszélt, hogy a mercedeses szerepvállalását az F1-en túlra is szeretné kiterjeszteni. Mindenesetre úgy tűnik, hogy rövidesen hivatalosan is megerősíthetik Hamilton maradását – s akkor már csak a Red Bull lesz adós bejelentésekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: