DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vettel: Természetes, hogy voltak jobb és rosszabb időszakok

Ugyan korábban azt mondta, kudarcként tekint majd vissza ferraris éveire Sebastian Vettel, mostanra már kicsit átértékelte a helyzetet. Mindenhol vannak jobb és rosszabb időszakok.

Sebastian Vettel 2015 óta erősítette a Scuderiát, ami alatt több győzelmet is aratott a csapattal, de a hőn áhított világbajnoki cím hajszolása kudarcba fulladt, ahogyan ő maga is fogalmazott. Ferraris éveit mi maguk is összefoglaltuk, melyet itt olvashattok el.

A svájci Blick tette fel a kérdést Sebastian Vettelnek, hogy miként tekintene vissza az olaszoknál töltött időszakra: „Ha valaki hat éven keresztül versenyez egy csapatnál, akkor bizony lesznek jobb és rosszabb időszakai” – kezdte a négyszeres világbajnok.



„A nehéz időkön is ugyanúgy együtt mentünk keresztül, ez normális, hiszen a rivaldafényt is kiélveztem, ezért is vállalnom kell a felelősséget. Azonban nem újították meg a szerződésem, onnantól kezdve pedig furcsa volt az egész szezont elkezdeni.”

„Még idegesítőbbé tette ezt a búcsúévet az, hogy az autónk nem volt versenyképes, a konstruktőri hatodik hely a világbajnokságban valószínűleg egy olyan adat, ami nem fog jól mutatni a Ferrari történelemkönyvében.”

Mint ismert 2021-től Sebastian Vettel az Aston Martinná átalakuló Racing Pointnál fog versenyezni, míg az ő helyét a Ferrarinál Carlos Sainz veszi át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: