„Nem haragszom a méhekre” – Ezer rovar végzett Albert lovaival, ő is kórházba került

ma 16:43
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
05 o Póczai Albert-TV2 GREBB

Pócza Albert három lovát vesztette el a brutális méhtámadásban, és maga is kórházba került a sok szúrás miatt / Fotó: TV2

Túl van a méhtámadás okozta sokkon Pócza Albert, aki elvesztette lovait, s maga is kórházba került Iván község szélén. A Blikk is beszámolt a brutális rovartámadásról, több ezer méh esett neki a lovaknak, az értesített gazdák alig tudtak a közelükbe menni, a hétből három állatot nem tudtak megmenteni. Pócza Albertet is számos szúrás érte.

A lovak gazdája a Tényeknek beszélt arról, hogy maga is méhcsípések miatt került kórházba, miután menekíteni próbálta a fájdalmak közepette megvadult lovakat. Egy borzalmas videó is napvilágot látott a történtekről. A fájdalomtól megvadult lovat slaggal locsolták, hogy enyhítsenek a kínjain, ám egy idő múlva már nem tudott felkelni.

(A legfrissebb hírek itt)

A versenylovam feküdt a földön, nem bírt felállni. Be volt dagadva a szeme, az egész feje és alig kapott levegőt – mondta Albert, hozzátéve, hogy a ló nagyon értékes volt. Rendszeresen versenyzett kifejezetten jó eredményekkel. – 15-20 méhcsípéstől elpusztulhat egy ló. Őket sajnos több ezer méh csípte meg – hangsúlyozta a férfi, aki maga is megsérült, miközben a lovakat mentette. Nehezen kaptam levegőt, akkor mentünk be a kórházba. Ott már nagyon rosszul voltam. Amikor kiment belőlem az adrenalin, elájultam – idézte fel.

Állapota mostanra javult, a Blikknek ma beszélt az esetről.

Nem haragszom a méhekre, azt gondolom szerencsétlen baleset történt. Szerintem a méhészek is betartották az előírásokat – mondta lapunknak.

Sokan találgatták, ki lehet a felelős a történtekért, a szomszédban többen is tartanak méhcsaládokat. A szakértő szerint előfordult már hasonló, még ha nem ilyen brutális támadás, amelynek éppen lovak voltak a célpontjai.

Boros Tibor méhész szerint  az olcsó ukrán méz tönkreteszi a magyar termelőket / Fotó: Facebook

Boros Tibor méhész szerint az idei méhszezon minden korábbinál brutálisabban indul, rengeteg méhraj kel útra és telepszik meg emberekre veszélyes helyen / Fotó: Facebook

– Hallottam már olyanról, hogy halálos szúrásokat kapott egy ló, ez az egyetlen állat, amelynek van egy sajátságos illata, amit esetenként a méhek nem bírnak elviselni. Ha néhány nekitámad a szabadban, akkor beindulnak a többiek is, megállíthatatlanok – mondta a Blikknek Boros Tibor méhrajbefogó szakember. Hozzátette: az idei szezon már eddig is elképesztő anomáliát mutat.

– 15 éve foglalkozom méhekkel, még soha nem láttam, hogy ennyi rajzott volna ki, keresik a helyüket, házakba, padlásokon, kéményekben, vagy csupán egy fán jelennek meg, egyik pillanatról a másikra ezerszám. Nem győzöm a hívásokat, napokra előre belelt a naptáram. Most éppen a Balatonra tartottam az autópályán, amikor 130-cal belehajtottam egy valóságos méhfelhőbe. Az egész országban problémát jelentenek most a beindult méhek – értékelt a szakember.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

támadás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

méhek támadás áldozat Iván

Játssz és nyerj!