DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Van, aki kedd-szerdán is F1-et rendezne

Egy korábbi F1-es pilóta azt kérdezi, hogy miért kell feltétlenül vasárnaponként rendezni a futamokat, miért nem jó hét közben is versenyezni. A labdarúgó Bajnokok Ligáját hozta fel példaként.

Jan Lammers öt szezonban szerepelt a Formula-1-ben, nyert Le Mans-t is, nagynevű autóversenyzőnek számít, most viszont érdekes ötlettel állt elő: szerinte nem olyan fontos az, hogy az F1-es futamokat hétvégéken rendezzék. Ezzel arra próbált reagálni, hogy a Kanadai Nagydíj elhalasztása is hivatalossá vált, így még később kezdődhet az idei szezon és még sűrűbb lehet a versenynaptár az év második felében.

lamvet



"Miért nem lehet Formula-1-egy nagydíjat rendezni kedd, vagy szerda este, ahogy a labdarúgó Bajnokok Ligájában is teszik? Nem kell ennek mindig a vasárnap délutáni idősávban történnie, lehetne hétköznapokon is. Könnyebbé kell tenni a hétvégéket, így kisebb lenne a nyomás a rendező országokon" - idézi Lammers szavait a NOS. Ő egyébkánt úgy látja, hogy sok lehetőség van a naptár kiegyenesítésére.

"Most már a portugál pálya is rendelkezik Formula-1-re érvényes licensszel, várhatunk egy futamot ott is" - tette hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy Spielberg és Silverstone is dupla futamokkal jelentkezhet idén a naptár feltöltése és az utazások csökkentése miatt. "Egy krízishelyzetben mindannyian három lépést hátrálunk, de tanulunk ebből és lépünk egyet előre is. Ennek nem csak hátrányai vannak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: