DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Motor

Miller: A Ducati bennem látja Marquez legyőzőjét

A bolognaiak minap bejelentett új gyári motorosa úgy látja: mindenhol megindult a fiatalítás, és büszkévé teszi, hogy az olasz márka vele kívánja felvenni a harcot a Honda domináns spanyoljával.

A Ducati szerdán jelentette be, hogy 2021-től egy plusz egy évre leigazolták a gyári csapatba Jack Millert, amely óriási előrelépés számára, hiszen noha már tavaly és idén is gyári specifikációjú gépen ült, mégsem az első számú, hanem a szatellit csapatnál szerepelt. Azt ugyan még nem tudni, hogy Andrea Dovizioso vagy Danilo Petrucci marad-e ott a csapattársaként – bár minden jel arra mutat, hogy előbbivel végül sikerül megállapodni az anyagiakban, s így utóbbi olasz távozhat a pletykák szerint az Apriliához vagy a Superbike-világbajnokságba –, az biztos, hogy az ausztrál lesz a bolognaiak fiatal ásza.

miller-marquez-motogp-1



Miller szerint eleve látszik egy fiatalítási trend a MotoGP-ben, hiszen a Yamaha jövőre a Maverick Vinales, Fabio Quartararo, a Suzuki pedig az Alex Rins, Joan Mir párost küldi csatasorba az utóbbi négy évben megállíthatatlan Marc Marquez ellen. A korábbi Moto3-as ezüstérmest és egyszeres MotoGP-s futamgyőztest pedig büszkévé teszi, hogy a Pramacnál eltöltött két éve után a Ducati benne látja generációja potenciális Marquez-verőjét:

„Emlékszem, tavaly az járt a fejemben, hogy a MotoGP versenyzőpiaca egy komoly átalakulás előtt áll rövid távon, mert jórészt Marc volt az élen, mióta csatlakozott a mezőnyhöz” – írta Miller a „valóra vált álom” bejelentése után saját honlapján. „Csak néhány évvel idősebb nálam, de eleinte az idősebb versenyzők, mint Valentino, Jorge vagy Dani [Rossi, Lorenzo és Pedrosa – a szerk.] voltak a fő ellenfelei. De megváltoztak a dolgok. A Yamahának ott van Vinales, aki velem egyidős, a Suzukinál ott van Alex és Joan, és reméltem, hogy a Ducati pedig bennem látja a fiatalt, aki egy ideje már ott van ugyan, de még mindig elég fiatal ahhoz, hogy beszálljon ebbe a küzdelembe.”

„Marc jelenti a mércét, szóval a többi gyártó célja, hogy valahogy közelebb kerüljenek hozzá. Számomra az jelentette a fordulópontot, amikor a Yamaha leszerződtette Fabiót Rossi helyére a következő évre: elkerülhetetlen döntés volt, amit meg kellett hozni, de azért ez számukra más, mert hát mégis csak Rossiról van szó… Feltüzel, hogy a Ducati bennem látja azt a fiatalt ebből a generációból, aki felveheti a versenyt a többiekkel és idővel talán Marckal is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: