DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Renault elismerte: Alonso visszatérhet

Cyril Abiteboul nem tagadta, hogy Fernando Alonso is egy opció, amikor a 2021-es F1-es üléseiről van szó, de egyelőre még egy elég bő listáról beszélhetünk ezzel kapcsolatban.

Az utóbbi hetekben felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint 2021-ben Fernando Alonso visszatér a Formula-1-be és a Renault pilótája lesz - ezzel harmadik időszakát kezdené meg a csapatnál, amellyel anno mindkét világbajnoki címét nyerte. A 2019-es és 2020-as idényt is kihagyó spanyol pilóta hivatalosan még nem beszélt erről és a Renault-nál is óvatosan fogalmaznak, de nem tagadják, hogy róla is szó van.

alo_4



"Sok pilóta szóba jöhet, sok jó versenyző lesz elérhető jövőre. Ő, akit említett, szintén egy opció" - reagált Cyril Abiteboul csapatfőnök az RMC azon felvetésére, hogy tényleg visszatér-e hozzájuk Alonso a távozó Daniel Ricciardo helyére. "Egyelőre annyit mondhatok, hogy természetesen jól átgondoljuk a dolgot, rászánjuk az időt, mert ez egy rendkívül fontos döntés" - tette hozzá, majd azért odaszúrt egyet a riválisoknak.

"Mi nem akartunk olyan aktívak lenni ezen a téren, mint amennyire a Ferrari és a McLaren volt. Őszintén szólva elég furcsának találtuk, hogy valaki úgy dönt egy pilóta sorsáról, hogy az idei szezon még el sem kezdődött. Nálunk a versenyző kiválasztása az utolsó darab a kirakósban, úgyhogy nagyon fontos, hogy jól átgondoljuk és a megfelelő döntést hozzuk meg ezzel kapcsolatban" - magyarázta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: