DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Wolff: A közeljövőnk Hamilton kezében van

Toto Wolff szerint minden bizonnyal hamarosan megegyeznek majd a folytatásról Lewis Hamiltonnal, de a hosszabb távú terveiket át kell gondolniuk a pilótaválasztás tekintetében.

A Sky Sportsnak adott interjút a pilótaválasztással kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója - továbbra is bizonytalan a csapat helyzete 2021-re, maga Wolff is szerződés nélkül áll jelenleg, de sem Lewis Hamiltonnal, sem Valtteri Bottasszal nem hosszabbítottak még. Az utóbbi hetekben felmerült, hogy Bottas helyére érkezhet Sebastian Vettel, de Wolff óvatosságra int a döntésekkel kapcsolatban. Martin Brundle felvetette, hogy azért George Russell-lel, vagy Esteban Oconnal bő a választási lehetőség, ha fiatal tehetséget akarnak...

yo_1



"Igen, de tilos önelégültté válnunk. A Red Bullnak két tehetséges pilótája van, a Ferrari versenyzői is tehetségesek, szerintem nagyon jó az a kombináció, amit választottak. Abban kell biztosnak lennünk, hogy a rövidtávú jövünk jó kezekben van és Lewis (Hamilton) kezeinél most nincs jobb hely. A közép- és a hosszútávú stratégiánkat át kell beszélni" - mondta a Sky kérdésére a Mercedes vezére.

"Lewisszal rendszeresen tartjuk a kapcsolatot és amint visszaér Európába, megcsináljuk, amit meg kell. Nyolc éve vagyunk már együtt, a megállapodásokat nem kell újra feltalálni. Van egy jó alap és szerintem elég gyorsan egy véleményre jutunk. Ami a pilótahelyzetet illeti a jövőre nézve: nem egyszerű a szituáció, de mi jó pozícióban vagyunk" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: