DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton nem tudja, hogy mikor lesz szerződése

Konkrét választ nem adott az ezt firtató kérdésre, annyit mondott, hogy a részleteken dolgoznak, de az a nagy talány, hogy ezeket mikorra egyenesítik ki - egyelőre nincs megállapodás.

A Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték Lewis Hamiltont arról, hogy mit lehet tudni az új szerződéséről, amit még nem írt alá - a legtöbben zet csak formalitásnak tartják, de vajon tényleg ilyen egyszerű-e ez? Toto Wolff sem írt még alá, Andy Cowell távozott - benne lehet, hogy Hamilton mégsem marad a világbajnoknál?

"Az utolsó két-három alkalommal már én tárgyaltam a szerződésemről és mindegyiknél sokat tanultam az egészről, a folyamatról. Nem akarom ugyanazokat a dolgokat csak úgy folytatni, én nem vagyok ilyen, így mindig minden részletet megnézek, hogy biztosan együtt növekedhessünk a csapattal együtt, meglegyenek a közös céljaink. Átmegyünk dolgokon, hogy hogyan lehet többet kihozni belőlük közösen, hogyan lehet még jobbá tenni őket akár a pályán nyújtott teljesítményt, akár mást tekintve" - mondta erről Hamilton az újságíróknak, akik között a Formula.hu is képviseltette magát.

hamilton



"Hogy az apró részleteket mikorra simítjuk el, az a nagy kérdés" - tette hozzá, majd próbálta egy poénnal elütni az egészet, de konkrét választ nem adott arra, hogy miért nincs még megegyezés, vagy hogy min megy esetleg a huzavona.

Ehhez már csak mi tesszük hozzá: mivel továbbra is a Mercedes a legjobb autó, a többi hely pedig már egyébként is be van töltve, így arra nem nagyon mutatkozik reális esély, hogy 2021-re ne írjon alá a csapathoz a világbajnok, a kérdés talán inkább az, hogy hosszabb távon milyen perspektívát lát az istállóban, mennyire érzi elkötelezettnek a gyártót, illetve hogy mi lesz Toto Wolff-fal, aki biztos, hogy komoly szerepet játszik Hamiltonnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: